joi, 1 decembrie 2011

1 Decembrie la Grădina Botanică

.
De 1 Decembrie, pentru a doua oară, Grădina Botanică „Vasile Fati” din Jibou a găzduit feeria spectacolului de lumini hibernale. Fotografiile următoare au fost realizate de Széll Sándor, care şi-a propus să ilustreze evenimentul şi pe blogul propriu. Dacă doriţi să vedeţi „mai multă lumină” (vorbe lăsate nouă de Goethe), daţi clic pe http://szellphotography.blogspot.com/

Intrarea în Grădina Botanică, pe înserate

Mulţimea a început să se adune după apus.

Cu sufletul la gură, în aşteptarea apariţiei lui Moş Crăciun (altul decât Moş Gerilă sau Moş Ajun, care vin în seara de 24 decembrie).

O vedere înspre castelul Wesselényi

Prezentatorii: Minnie şi Superman

Corul Şcolii „Lucian Blaga” (profesor Mircea Borzan)

Corul Liceului „Ion Agârbiceanu” (profesor Mircea Borzan)

Împreună cu băieţii, în parcul Grădinii Botanice.

7 comentarii:

  1. Palmierii de neon sunt simbolurile motelurilor ieftine de prin Las Vegas - mai nimerite ar fi fost contururile unor brazi, dacă tot trebuie neon... Iar Minnie și Superman de când sunt personaje neaoșe ale sărbătorilor de iarnă românești? Kitschul culturii 'pop' vestice încă face ravagii, din păcate. (Cred că Superman și-ar fi dorit cu disperare o căciulă ca aceea... :D )

    RăspundețiȘtergere
  2. multumim pt aprecierea negativa facuta dar cred ca ai irosit 2 minute din viata pentru comentariu facut pe care multi nu o sa-l aprecieze.Tot ce ai vazut in poze s-a facut cu multa munca pe care trebuie sa o apreciem si sa multumim tuturor celor care au participat si care s-au implicat.Inca odata FELICITARI GRADINII BOTANICE JIBOU!

    RăspundețiȘtergere
  3. intr-adevar totul s-a facut cu multa dedicatie si suflet... e de apreciat ca sunt tineri care sa se implice. sincere feliciatari tuturor!!! sarbatori fericite!

    RăspundețiȘtergere
  4. draga sorana, pe Baba Dochia n-au gasit-o....din pacate...si cui crezi tu ca ii era dor de ea???
    Iar in legatura cu palmierii: atat ei , cat si caprioarele de neon reprezinta Gradina Botanica. n-ai vizitat-o de mult, nu-i asa?

    RăspundețiȘtergere
  5. Încă mai conservăm entuziasmul de tip marxist-leninist pentru iniţiative kitschoase, în loc să încercăm promovarea autenticităţii populare, simboluri atât de bogate în tradiţ
    ia neamului! Sorana are dreptate, stimabililor! Îngeraşul (Angyalka)şi Moş Crăciun erau mai potriviţi. Moşcrăciunul anilor 40-50 purta cojoc şi cuşmă, dragilor! Cu toate acestea, este lăudabil efortul de a oferi jibouanilor (şi nu numai lor)acest spectacol de lumini cu ocazia săţrbătorilor de iarnă!

    RăspundețiȘtergere
  6. Cel puțin comentariul meu e făcut sub numele propriu. Nu e nevoie să fi fost recent la Jibou ca să știu că grădina botanică are palmieri și căprioare. Eu am semnalat doar utilizarea acestui simbol cu o conotație nedorită. Cât privește spectacolul cu apetență pentru cultura "pop" de sorginte americană - normal că pe baba Dochia nu au găsit-o, pentru că e demult îngropată sub o avalanșă de kitsch. Iar dacă mi-am irosit timpul sau nu - nu tu, și nici eu, dragă anonim, nu judecăm asta.

    RăspundețiȘtergere
  7. Inițiativa Grădinii Botanice de a organiza un spectacol de sărbători și de a decora festiv grădina cu această ocazie este perfect lăudabilă. Se aliniază astfel la standardele celor mai prestigioase grădini botanice ale lumii. Eu am criticat doar aspectele mai puțin nimerite, care ne pot pune într-o lumină mai puțin favorabilă. Este nevoie de multă, multă educație estetică pentru a reface ceea ce au distrus cincizeci de ani de spălare a creierelor.

    RăspundețiȘtergere