duminică, 7 august 2011

Porolissum 2011

.
În acest sfârşit de săptămână, am reuşit să finalizez prezentarea celei de-a doua părţi din excursia cu trenul şi pe jos la Moigrad, pe „Traseul Vanca” (prin Pădurea Viţinalului), la castrul roman de la Porolissum, fostă capitală a provinciei Dacia Porolissensis. Am ales 33 de fotografii, care ar fi ocupat prea mult loc pe blog şi ar fi plictisit privitorul, aşa că le-am adunat într-o proiecţie tip diaporamă. Coloana sonoră este „Ecce gratum”, o piesă din cantata „Carmina Burana” de Carl Orff.


.

3 comentarii:

  1. Felicitari domnului Gyorfi-Deak Gyorgy pentru talentul cu care a ales cadrele si pentru calitatea fotografiilor. Daca imi este permisa, totusi, o observatie, cred ca la fiecare obiectiv, tabla cu explicatii ar fi trebuit fotografiata separat pentru a se putea citi bine.
    Salajul are toate motivele sa se mandreasca ca a reusit sa puna in valoare, atat de bine, un monument istoric de foarte mare importanta pentru istoria noastra. Sunt convins ca aceasta actiune va continua, prin efectuarea de sapaturi si prin reconstruiri cat mai numeroase.
    Si din aceasta diaporama, se vede Magura Moigrad, care arata ca o masea stricata. Mi s-a spus, de catre un arheolog de la Muzeul de Istorie si Arta a Judetului Salaj, ca excavarea dealului de catre cariera, trebuie sa se opresca la o limita stabilita de arheologi si ca excavatiile s-au apropiat de aceasta limita. Sa dea Dumnezeu sa fie asa!

    RăspundețiȘtergere
  2. Franciscus Georgius7 august 2011 la 15:04

    Atentie la rezolutie! Filmul original este de 640 px, in vreme ce Youtube propune privitorului rezolutzia implicita de 360 px. Maritzi rezolutzia si accesatzi cu un calculator puternic, filmul va curge continuu, iar textul va deveni lizibil.

    RăspundețiȘtergere
  3. Sânziana Batişte12 august 2011 la 17:58

    Felicitări! Un film reuşit, cu o coloană sonoră adecvată!

    RăspundețiȘtergere