duminică, 28 august 2011

125 de ani de la sfinţirea bisericii romano-catolice din Jibou

.

Biserica romano-catolică „Adormirea Maicii Domnului” din Jibou a fost sfinţită în Anul Domnului 1886, adică tocmai cu 125 de ani în urmă.

Ea a fost construită cu sprijinul muncitorilor italieni şi polonezi care au lucrat la construirea liniilor de cale ferată, întâi ca şi filie a parohiei din Gârcei, apoi ca parohie de sine-stătătoare, cu o filie în Sâncraiu Silvaniei.

Slujba jubiliară a fost celebrată de Excelenţa Sa Böcskei László, Episcopul Oradiei Mari.

La eveniment, au participat preoţi şi credincioşi din Oradea, Zalău, Cehu Silvaniei, Ilişua, Sâncraiu Silvaniei, Şimleu Silvaniei etc.

LinkCu acest prilej, s-a editat numărul 7 (76) al revistei „Vasárnapi Füzetek” (Caiete de duminică), publicaţie săptămânală în limba maghiară, care poate fi descărcată în format electronic de pe blogul parohiei din Jibou:
http://zsibo.blogspot.com

Cântările au fost intonate de Corul Bisericii „Sfânta Treime” din Zalău.

Exteriorul vechiului lăcaş de cult din Jibou a fost renovat pe parcursul acestei veri, lucrare sfinţită de către Excelenţa Sa Böcskei László, Episcopul Oradiei Mari.

La slujba jubiliară, au fost invitaţi şi au participat şi preoţi de alte confesiuni. În imagine, părintele reformat Molnár Endre.

Domnul să vă binecuvânteze!
.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu